De kosten van zonnepanelen voor jouw bedrijf

zonnepanelen

Om duurzaam energie op te wekken zijn zonnepanelen op het bedrijf wel heel interessant. De zon die op het kantoorpand of het bedrijfsterrein valt benutten kan voor heel veel stroom en warmte zorgen. Daar kan je dus een flink voordeel uit halen als ondernemer. Wie dit op een zakelijke manier bekijkt, wil natuurlijk wel het nodige weten over de zonnepanelen kosten. In dit artikel volgt daarom een berekening.

Het aantal vierkante meters

Het is belangrijk om te weten dat zonnepanelen op verschillende plekken kunnen staan. Denk aan daken van kantoren, garages of andere bouwwerken op het terrein. Dat betekent dat je veel vierkante meters beschikbaar hebt en dat heeft invloed op de prijs. De kosten zijn gemiddeld €250 per vierkante meter, inclusief apparatuur. Dat betekent dus dat je aan de hand van de beschikbare meters gemakkelijk een berekening is te maken. Heb je 100 m2? Dan kan je dus op een investering van €25.000,- rekenen. Reken altijd goed uit wat je zal moeten uitgeven, om daarna terug te kunnen vorderen.

Werken met de nodige subsidies

Het is ook mogelijk om te besparen. Daarvoor zijn verschillende subsidies bij de overheid aan te spreken. Hoewel er meer zijn, is het slim om de belangrijkste twee te bespreken. In de eerste plaats de EIA. Deze kan maximaal 41,5% van de totale investering beslaan. Het is op die manier mogelijk een groot deel van de investering op de bedrijfswinst te boeken en minder belasting kwijt te zijn. De andere belangrijke optie is de KIA. Dit is een manier om 28% extra af te trekken op de investering in zonnepanelen. De zakelijke afschrijving is te combineren met andere subsidies en levert zo dus heel veel op. De subsidies zijn vaak direct door de installateurs te regelen, zo is het gemakkelijk. 

Besparen met de zonnepanelen

De zonnepanelen zelf bieden natuurlijk ook allerlei voordelen. Het is bijvoorbeeld fijn om de opgewekte energie zelf te gebruiken. Zo gaan de kosten voor energie flink omlaag. Dit kan maandelijks meer dan 50% aan kosten besparen. De energie kan bovendien gewoon overal voor gebruikt worden. Wie een zonneboiler gebruikt kan ook nog eens voor warm water zorgen zonder hoog gasverbruik nodig te hebben.  De zonne-energie die je overhoudt is terug te leveren aan een energieleverancier. Daardoor kan je salderen omdat je er een vergoeding voor krijgt. Deze saldering verschilt per leverancier. Zo kan je dus nog iets voordeliger uit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *