Simpele tips voor het scheiden van bedrijfsafval

oud papier

Bedrijfsafval wordt door allerlei bedrijven en organisaties geproduceerd. Een groot deel van dit afval is gewoon een grondstof. Daarom is goed inzamelen en scheiden van groot belang. Een rolcontainer via Bedrijfsafval.nl regelen is daarvoor een goede eerste stap. De vraag naar grondstoffen neemt sterk toe. Dit maakt dat het stimuleren van slimmer en zuiniger gebruik heel belangrijk is. In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn. Dat betekent dat er dus geen afval meer is en alle grondstoffen herbruikbaar zijn. Deze tips helpen je daarbij.

1. Beeld van de afvalstromen

Het is slim om de stromen goed in beeld te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld veel plastic als afval produceert, kan Bedrijfsafval.nl daar de juiste container voor leveren. Je krijgt betere inzichten en kan zo dus alleen maar nog beter scheiden. De specialist kan je helpen om een goed beeld te vormen. Het fijne hieraan is dat het je ook in de kosten zal schelen. Bovendien maak je het gemakkelijker om alle medewerkers mee te laten doen in het recyclen. Bronscheiding is daar immers met afstand de beste optie voor. Dat helpt bij duurzaam ondernemen.

2. Optimaal kunnen inzamelen

Wanneer je een beeld hebt van de afvalstromen, weet je ook welke middelen je nodig hebt om deze goed in te zamelen. Kijk daarbij dan ook naar de hoeveelheden. Op die manier kan je ook ruimte besparen door bijvoorbeeld een perscontainer te nemen in plaats van een gewone container. Je kan meer afval verzamelen op een kleiner oppervlak. Heb je weinig ruimte om te scheiden, dan kan een multi afvalcontainer van waarde zijn.

3. De juiste plek

Afval scheiden moet je samen doen. Daarom is het fijn om de inzameling op een centrale plek te doen. Je kan dan gemakkelijk alles op de juiste wijze weggooien. Daar is bijvoorbeeld de eerdergenoemde Multi Afval Container een belangrijke factor in. Zo zorg je dat alles snel weg kan worden gewerkt.

4. Betrek iedereen erbij

Het is niet alleen belangrijk om de juiste middelen neer te zetten. Het is ook belangrijk dat iedereen eraan meedoet. Het is niet zo heel lastig om afval te scheiden wanneer je het gemakkelijk maakt. Zorg dus dat je dit goed communiceert met de medewerkers. Zo kan je iedereen enthousiast maken.

5. Kleine stapjes

Het scheiden van afval kan je stap voor stap opbouwen. Begin met simpele materialen zoals plastic en papier. Daarna ga je verder met PMD en andere materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *