Het belang van gezondheid in het werkveld

Gezondheid in werkveld

Na de corona pandemie is de gezondheid binnen het werkveld steeds belangrijker geworden, onder andere met de duurzame inzetbaarheid vitaliteit en dus gezondheid van de mensen die werken bij bedrijven. Na een jaar gedwongen thuiswerken hebben medewerkers van alle niveaus en leeftijden moeten ontdekken hoe dit voor hen werkbaar blijft. Als gevolg hiervan moeten ze zich constant aanpassen aan hun omgeving om hun eigen werkplezier en productiviteit te behouden. Het is voor niemand gemakkelijk en na zo’n lange periode slaat de vermoeidheid toe. Als werkgever sta je nu misschien ook wat verder weg. Die vermoeidheid kun je tegengaan door in te zetten op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Hoe werkt dit precies?

Tegenwoordig leven we langer en werken we dus langer door. Ook zijn we meer regelmatig bewust over onze kennis en vaardigheden, zodat we aan de eisen van ons werk kunnen voldoen. Als iemand als werkgever investeert in duurzame inzetbaarheid en het groeiproces van hun medewerkers, blijven zij productief, gemotiveerd en betrokken bij de organisatie. Dit is dus precies waar het hele concept van duurzame inzetbaarheid medewerkers om draait. Het gaan om hoe zij te werk gaan op een gezonde manier, zodat zij lang kunnen blijven werken en ervoor zorgen dat zij er uiterst van genieten. Dit is dus hoe het werkt binnen het werkveld. 

Betere gezondheid = beter werk 

Iedereen weet ook wel dat als je gezond bent, dus goed slaapt, eet, drinkt, en je fit voelt, ben je vaak veel meer gemotiveerd om hard te werken en langer te kunnen werken. Vandaar natuurlijk dat de duurzame inzetbaarheid voor medewerkers zo ongelofelijk belangrijk is voor bedrijven en de medewerkers zelf. Hun ontwikkeling binnen het bedrijf kan nooit groeien tenzij zij zelf ook gezond en gemotiveerd blijven. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar duurzaam inzetbaarheid binnen bedrijven blijkt dat werknemers in duurzame organisaties vitaler zijn dan werknemers in minder duurzame organisaties, dus al met al, meer voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *