Het kiezen van de juiste spreker om toegevoegde waarde te geven aan je zakelijke evenement

sprekersbureau

Wanneer je een gastspreker wil inhuren voor je evenement is het belangrijk dat dit een goede match is. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurd is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat het doel van je evenement is, wie de doelgroep is en wat je verwacht van de spreker. 

Een gastspreker inzetten voor je evenement werkt pas echt wanneer deze van toegevoegde waarde is. Dat wil zeggen dat ze moeten kunnen binden, boeien, motiveren, entertainen, informeren of in sommige gevallen zelfs ontroeren. Dit doen ze door de kennis die ze in huis hebben, door ervaring en hun persoonlijkheid maar ook door de heldere visie die ze vaak op een onderwerp hebben. Toch blijft het vinden van de juiste spreker vaak een uitdaging, in deze blog helpen we je graag op weg. 

Het doel van je evenement

Bij het organiseren van een zakelijk evenement komt vaak een heel stappenplan kijken, toch is het goed om vooraf al goed na te denken over het doel van je evement. Waarom organiseer je het bijvoorbeeld, en wat wil je bereiken met je evenement? Denk hierbij aan een boodschap overbrengen, een productlancering, bedanken van je medewerkers of meer bekendheid voor je bedrijf. 

In ieder geval is het dus enorm belangrijk om het doel voor je evenement vast te stellen. Toch klinkt dat eenvoudiger dan het daadwerkelijk is, dat komt omdat het doel gewoon niet altijd helemaal duidelijk is en het daardoor lastig is om kaders aan te brengen. Een sprekersbureau kan daarin van toegevoegde waarde zijn, zij denken namelijk met je mee waardoor je samen tot bruikbare inzichten komt. 

De doelgroep

Wanneer je een zakelijk evenement organiseert is niet alleen het doel belangrijk, ook de doelgroep is erg bepalend voor de gastspreker. Je moet namelijk op een rijtje krijgen wat je de doelgroep kunt bieden. Waarom zouden zij naar jouw evenement moeten komen? Komen ze om te netwerken, inspiratie sessies te voglen of gewoon om kennis te vergaren? Om dit goed inzichtelijk te krijgen kan het helpen om een persona te maken, zo krijg je ook een duidelijk beeld of het onderwerp aanslaat bij je doelgroep. Daarnaast is het een leuke en creatieve manier om je doelgroep nog beter in kaart te brengen. 

Bepaal de boodschap

Nadat je deze twee belangrijke factoren hebt bepaald is het belangrijk om vast te stellen welke boodschap je graag wil overbrengen naar de doelgroep. Om deze boodschap op de juiste manier over te dragen kan een gastspreker helpen. Zorg er voor dat je vanuit het doel een duidelijke boodschap hebt geformuleerd voor de spreker, zij kunnen dit dan overbrengen op de doelgroep. Het is bij het boeken van een gastspreker altijd enorm belangrijk dat je nauw in contact staat met elkaar, zo kun je alles goed op elkaar afstemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *