Ben je op zoek naar werk? Behaal dan eerst een aantal certificaten!

Als je op zoek bent naar een goede baan, zijn er mogelijkheden genoeg. Toch moet je soms eerst een bepaalde cursus volgen en een bepaald certificaat behalen om specifieke werkzaamheden uit te voeren. Welke cursus in welke sector zul je moeten volgen? Je leest het hieronder.

Werkzaamheden in de natuur

Als je werkzaam bent in de buitenlucht, of wel de natuur, dan zul je een in een veilige werkomgeving moeten werken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s, werkgever en/of werknemers. Er zijn verschillende certificaten die je kunt halen.

Hoogwerker cursus volgen

Ten eerste kun je een hoogwerker cursus volgen. Dit certificaat is van belang om te halen op het moment dat jouw personeel met een hoogwerker bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren, zoals renovaties of het knippen van boomtakken. Het is belangrijk dat de hoogwerker op de juiste manier wordt neergezet. Kies je voor een hoogwerker cursus volgen, dan is jouw personeel op de hoogte van de wettelijke regels en is de werkomgeving een stuk veiliger.

Welke cursus in welke sector halen?

Als je werkzaamheden in de natuur verricht, kun je dus een hoogwerker cursus volgen. Afhankelijk van welke werkzaamheden je verricht in de natuur, kun je ook een van de volgende cursussen volgen:

  • Een kettingzaag cursus
  • Een bosmaaier cursus
  • Verreiker
  • Grondverzet

Werkzaamheden in de logistiek

In het geval dat je werkzaam bent in de logistiek, zul je doorgaans te maken krijgen met grote ladingen, magazijnen en veel vrachtwagens. Als jouw bedrijf in de logistieke sector zit, zou je baat kunnen hebben bij een of meerdere van de volgende cursussen:

  1. Bedrijfshulpverlening (BHV): als je een werkgever bent, ben je wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat er minstens een leidinggevende of werknemer is die anderen van de eerste hulp zou kunnen voorzien indien dat nodig blijkt te zijn. Het is hiervoor noodzakelijk om een BHV te halen. Vooral bij de logistiek zijn ongelukken niet ongewoon. Laat daarom je werknemers altijd een BHV cursus afronden. Vergeet niet dat het ook belangrijk is dat je deze cursus zelf volgt. Je moet altijd in staat zijn om eerste hulp te kunnen verlenen als de situatie daarom vraagt.
  2. Basisveiligheid VCA: ook zul je als werkgever moeten zorgen voor een veilige, gezonde werksfeer voor je werknemers en jezelf. Om het aantal bedrijfsongevallen te voorkomen is het belangrijk om te weten welke risico’s er spelen in het werkveld. Door het volgen van een VCA cursus leer je de basis over het werken in bepaalde risicovolle omgeving, zoals een fabriek of magazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *