De 7 voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Het zorgt namelijk voor transparantie, een goed bijgehouden administratie en een helder beeld over de kasstromen. Met de vooruitgang van de technologie is boekhouden nu ook online beschikbaar. Naast het gemak brengt online boekhouden vele andere voordelen met zich mee. Wij hebben deze op een rij gezet. Dit zijn de voordelen van online boekhouden.

Goedkoper en kostenbesparend

Het eerste van online boekhouden is dat je veel minder hoeft uit te geven, omdat het proces veel minder tijd nodig heeft. Je betaalt dus naast de (gereduceerde) kosten van de boekhouder alleen nog voor gebruik van software. Met het bijkomend voordeel dat online boekhouden via elke computer of apparaat te regelen is, wordt het nog vele malen makkelijker. Je hoeft dan namelijk niet te vrezen over problemen bij aanschaf van een nieuwe computer.

Onbeperkte toegang

Bij online boekhouden worden alle gegevens opgeslagen in de Cloud, en om de Cloud te bereiken, heb je alleen een apparaat en internet nodig. Daardoor kun je je statistieken altijd voor je krijgen door even in te loggen. Zo kun je dat ‘s avonds doen wanneer je even iets hebt te checken, maar ook op de trein is het dan een mogelijkheid.

Eenvoudige koppelingen

Met de ingebouwde instellingen van de software kun je heel makkelijk een bankrekening koppelen en de nodige gebruikers in het systeem opnemen. Dan heb je elke maand weer een duidelijk overzicht van zowel je boekhouden als de gegevens op je bankafschriften. Op die manier heb je heel eenvoudig alle nodige zaken op een enkele plek, zodat je binnen de korste keren weer klaar bent met het werk.

Kost minder tijd

Dankzij de geweldige features van online boekhouding krijg je te maken met werk dat je in een oogopslag af hebt. Je hoeft alleen bonnetjes te scannen en gegevens in te vullen, waarna die in het systeem worden opgeslagen. Daarnaast zorg je dus ook voor een stukje veiligheid en een hoop nare situaties die je kunt vermijden, omdat je dan niet ineens op zoek moet naar een verloren document. Maar ook het waarschuwingssysteem zorgt voor een makkelijk leven, omdat je dan gelijk te weten krijgt dat er een factuur dubbel is ingevoerd.

Veilig en betrouwbaar

De data die voortkomt uit je eenmalige invoersessies worden veilig op de servers opgeslagen, allemaal versleuteld ook. Zo weet je dat je gegevens niet in de handen van malafide gebruikers komen. Tegelijkertijd heb je deze data altijd ter beschikking, omdat er constant back-ups worden gemaakt van de verschillende inlog- en werksessies. Dus dan geen verlies van data meer, geen nare situaties waarmee je te maken krijgt—kortom een lekker leven.

Gemak

Online boekhouding betekent natuurlijk geen stapel papiertjes waartussen je weer eens moet grabbelen om net enkele gegevens door te geven aan je boekhouder. Door het digitaal in handen te hebben, zorg je ervoor dat je in een keer alles weer terugvindt.

Duidelijk inzicht en advies

Met online boekhouden krijg je een duidelijke overzicht van de kasstromen en andere relevante zaken. Daarom weet je altijd hoeveel in en uit gaat. Daarnaast wordt het vele malen makkelijker, omdat je je boekhouder ook simpelweg kunt laten inloggen, waarna hij je van de nodige advies kan voorzien. Je krijgt dus gelijk antwoord op je vragen, met daarbij nog eens kostenreductie, omdat je niet hoeft te betalen voor rijkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *