Design principes voor jouw bedrijfswebsite

In dit digitale tijdperk is een bedrijfswebsite erg belangrijk. Met de webapplicatie WordPress beschik je over enorm veel tools en plug-ins waarmee je je bedrijf goed op de onlinemarkt kan zetten. Maar waar moet je precies op letten als het gaat om webdesign? Gestaltpsychologie kan je helpen bij het maken in je ontwerpkeuzes voor de website. 

Wat is gestaltpsychologie?

Gestalt is een duits woord wat configuratie betekent. Het is de manier waarop dingen worden samengevoegd om een heel object te vormen. Gestaltpsychologie kijkt naar het geheel, het suggereert dat we ons niet alleen op elk klein onderdeel moeten focussen. Het is opgericht door Max Wertheimer, een Tsjechoslowaakse psycholoog. De principes hiervan worden veel toegepast in UX Design (User Experience Design). Het is dus handig om te achterhalen of jouw websiteontwikkelaar of WordPress bureau deze principes goed toepast.  

Gestalt-principes 

De drie belangrijkste Gestalt-principes, wanneer het gaat om UX Design, zijn: 

1. Nabijheid

Het menselijk brein beschouwt elementen die dicht bij elkaar als eenheid. We gaan er dus vanuit dat de nabijheid van elementen betekent dat deze elementen aan elkaar gerelateerd zijn. In UX Design kan je dit principe dus meenemen in je keuze over de tussenruimten op je website. 

2. Gelijkheid
Elementen die qua formaat, kleur of vorm op elkaar lijken, worden door de mens gegroepeerd. Het menselijk brein gaat ervan uit dat deze dan dezelfde functie of betekenis hebben. Ook dit is zeker iets wat je kan gebruiken om de content te organiseren op je website.

3. Omsluiting

Wanneer bepaalde elementen omsloten worden door een kader of een bepaalde kleur achtergrond, worden deze elementen als groep gezien. Ook dit kan je toepassen door groepen content die bij elkaar horen te onderscheiden door ze dus een bepaalde kleur achtergrond te geven

Conclusie

De Gestalt-principes nabijheid, gelijkheid en omsluiting zijn dus erg toepasbaar op het UX design voor jouw bedrijfswebsite. Ben je gevestigd in Rotterdam? Dan is wordpress bureau Rotterdam ‘WP Brothers’ een goede aanrader. Zij beschikken over een team van experts die zorgen dat jouw bedrijfswebsite meegaat met de nieuwste ontwikkelingen en kijkt naar een goede User Experience. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *