Het belang van het egaliseren van een tegelvloer in je bedrijfspand

Een tegelvloer in je bedrijfspand? Houdt rekening met het laten egaliseren van je tegelvloer

Heb je al wel eens nagedacht over het soort vloer dat je in je bedrijfspand wil laten leggen? Het is begrijpelijk als dit niet het geval is, veel ondernemers hebben namelijk wel belangrijkere dingen aan hun hoofd. Als het om bedrijfsvloeren gaat, kan de geschikte vloer afhangen van het soort onderneming dat je hebt. Een keuken bijvoorbeeld stelt hele andere eisen aan een vloer dan een kantoorpand waar dit vaak minder uitmaakt en meer een kwestie is van persoonlijke smaak. In veel openbare ruimtes maar ook in verschillende sectoren zien wij steeds vaker tegelvloeren terug komen. Dat is opvallend maar toch niet vreemd. Vroeger lieten de meeste bedrijven gietvloeren leggen, waar ze na het gieten weinig omkijken naar hebben. Toch worden tegelvloeren steeds meer de norm tegenwoordig. In dit artikel leggen wij uit waarom dat zo is, en waarom het belangrijk is om je tegelvloer te laten egaliseren.

Tegelvloeren in bedrijfspanden

Of een tegelvloer geschikt is voor je bedrijf, hangt natuurlijk af van het soort bedrijf dat je hebt. Als je dan toch deze keuze maakt overigens, is het erg belangrijk om je tegelvloer goed te laten egaliseren. In gebouwen die dichter bij openbare ruimtes in de buurt komen, zoals bijvoorbeeld de detailhandel en winkelcentra, zijn tegelvloeren de norm geworden. Dit is overigens ook steeds vaker zo in de horeca. Natuurlijk moeten tegel vloeren in keukens aan bepaalde normen voldoen in verband met de hygiëne. Daarnaast kiezen ook steeds meer restaurants en cafés voor een tegelvloer waar de gasten van kunnen genieten. Wij kunnen verschillende redenen noemen waarom dit het geval is. De meest voor de hand liggende hiervan is een verzorgde uitstraling. Tegels zijn beschikbaar in verschillende formaten en designs en daarom is er altijd wel een soort tegel te vinden die past bij wat jij wil dat je bedrijf uitstraalt. Een andere goede reden waarom steeds meer bedrijven tegelvloeren nemen, is dat ze makkelijk schoon te maken zijn.

Het egaliseren van tegelvloeren

Als je dan eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een tegelvloer in je bedrijfsruimte, is het erg belangrijk dat je genoeg aandacht besteed aan het egaliseren tegelvloer. Dit voorkomt namelijk dat je tegelvloer na een poosje verzakt of dat de kwaliteit naar beneden gaat. Tijdens het egaliseren van een tegelvloer dat uit verschillende fases bestaat, wordt er namelijk een rechte en stabiele ondergrond gecreëerd. Zo blijven de tegels stevig op hun plek liggen en verzakken ze niet omdat de ondergrond geen onregelmatigheden meer heeft. Op deze manier kan je samen met je klanten en medewerkers genieten van een ruimte die er netjes en verzorgd uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *