Waarom steeds meer verhuurders kiezen om dakshingles te leggen

Steeds meer huiseigenaren en verhuurders laten dakshingles leggen

Als verhuurder van een huis ben je grotendeels verantwoordelijk voor het onderhoud van dit huis. Niks is zo vervelend als huurders die steeds tegen problemen aanlopen in het pand dat ze van jou huren. Daarom is het erg belangrijk te investeren in goede materialen en echte vaklui te selecteren die weten waar ze mee bezig zijn. Zoals met veel dingen geldt is het ook hier zo: voorkomen is beter dan genezen. Steeds meer huiseigenaren en verhuurders kiezen er hierdoor voor om dakshingles te laten leggen. Dakshingles zijn langzaam overgekomen naar Nederland vanuit Amerika waar deze al langer gebruikt worden. Steeds meer mensen worden hier daarom langzaam van op de hoogte, ook deels omdat dakshingles veel voordelen hebben tegenover bijvoorbeeld de traditionele dakpannen en andere soorten dakbedekking.  In dit artikel gaan wij daarom dieper in op wat dakshingles zijn en waarom steeds meer mensen dakshingles laten leggen.

Wat dakshingles zijn

Zoals de Engelstalige term al doet vermoeden, is deze trend in dakbedekking overgewaaid vanuit Amerika. In onze taal wordt een shingle soms ook wel een dakspaan genoemd. Dit zijn in essentie kleinere onderdelen, in ons geval bijvoorbeeld asfaltshingles, die overlappend op elkaar worden gelegd en zo samen een dakbedekking vormen. Deze asfaltshingles komen overigens trouwens ook het meest voor, en worden soms ook bitumen of bitumineuze shingles genoemd. Vroegere vormen van shingles zoals hout en dergelijke worden al lang niet meer gebruikt. Dakshingels leggen gebeurt over het algemeen op schuurtjes en tuinhuizen. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat voor het leggen van dakshingles, het dak zelf minstens een lichte helling moet hebben.

Steeds meer mensen laten dakshingles leggen

Het laten leggen van dakshingles in vergelijking met andere soorten dakbedekking heeft een aantal voordelen. Zoals eerder ook vermeld was gaat het hier dan dus voornamelijk over bitumen of bitumineuze dakshingles. Dakshingles zijn bijvoorbeeld erg licht van gewicht in vergelijking met dakpannen. Steeds meer mensen laten dakshingles leggen voornamelijk door de eigentijdse uitstraling die ze hebben in vergelijking met de dakpannen die iedereen van vroeger kent. Dit komt deels door de eigentijdse wat antraciete kleur, maar ook doordat shingles er verfijnder uitzien in vergelijking met dakpannen. Tenslotte zijn dakshingles ook erg aantrekkelijk voor wat praktische redenen. Zo zijn ze goed bestendig tegen extreme weersomstandigheden, gaan ze minstens tien jaar mee en werken ze ook nog eens isolerend. Redenen genoeg dus om over te stappen naar dakshingles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *