Een rammelaar: het perfecte cadeau voor een baby of peuter

Een rammelaar is het perfecte kado voor een peuter of baby

Het is een terugkerend probleem voor veel ouders en vrienden van ouders. Wat is nu precies het ideale cadeau voor een baby of peuter? Dit kan vooral een issue zijn voor de vrienden van kersverse ouders die zelf nog geen kinderen hebben. Of het nu gaat over geboortes, verjaardagen of feestdagen, het perfecte geschenk vinden voor een klein kind blijft lastig. Want wanneer kan je nu precies een rammelaar geven? Daarnaast worden veel kleine kinderen al overladen door cadeautjes en presentjes, waardoor het nadenken over het perfecte geschenk eerder een afstreeplijst wordt van de dingen die ze al wél hebben. Een andere reden waarom het uitzoeken van een cadeau voor een jong kind erg lastig is, is omdat er gewoon zo ontzettend veel keuze is in verschillende soorten speelgoed. Door de bomen kan het inderdaad erg lastig zijn om het bos nog te zien. Tenslotte weten veel mensen simpelweg nog niet wat geschikt speelgoed is, gezien kleine kinderen zich heel snel ontwikkelen. Wat het beste speelgoed voor welke leeftijd is, lees je hier.

Welk speelgoed voor welke leeftijd

Als een baby net geboren is, totdat hij of zij ongeveer drie maanden oud is, kan het in principe nog niet heel veel. In deze periode heeft een baby dus in principe ook geen speelgoed nodig. Vaak kiezen veel mensen er toch voor om bijvoorbeeld knuffels, maar ook rammelaars te geven als een kraamkado. Dit is natuurlijk erg attent maar let er altijd op dat je rammelaars, knuffels en speelgoed geen kleine onderdelen bevatten die snel los gaan. Doekjes en zachte knuffels zijn geschikt voor baby’s vanaf drie maanden. Vanaf zes maanden oud beginnen baby’s echt op dingen te sabbelen en ze proberen vast te pakken met twee handen. Een stoffen bal of bepaalde soorten speelgoed waar je op verschillende knopjes moet drukken zijn dan erg geschikt. Vanaf negen maanden oud kan je speelgoed die gebruik maakt van de fijne motoriek geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelgoed waarbij je bepaalde vormpjes door gelijkvormige gaten moet duwen.

Een rammelaar: al geschikt vanaf 3 maanden oud

Een rammelaar is ongetwijfeld het meest geschikte kado voor zowel jongens als meisjes die ze al vroeg kunnen gebruiken. Rammelaars zijn namelijk al geschikt vanaf 3 maanden oud. Hiernaast is het ook een van de meest populaire kado’s om een baby te geven. Dit komt voornamelijk door het beeld dat mensen van baby’s hebben. Ze worden namelijk zo vaak afgebeeld met rammelaars dat dit gelijk is waar we aan denken bij het woord baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *