Alles wat je moet weten over boilers en een boiler laten installeren

Een nieuwe boiler installeren? Lees hier wat een boiler eigenlijk doet

Als je net verhuisd bent, bezig bent met een grote renovatie of je er nu gewoon toe aan bent, het blijft voor velen erg lastig en vervelend om hun boiler te laten vervangen. Want wat een boiler nu precies doet en wat er nu precies gebeurt bij het installeren van een boiler blijft voor de meesten een ingewikkelde zaak. Dat is dan ook precies de reden waarom huiseigenaren hier liever niet over na denken. Gelukkig zijn er specialisten beschikbaar, die je maar al te graag helpen met dit soort ingewikkelde dingen en graag je boiler voor je installeren. In dit artikel kijken we daarnaast wat een boiler eigenlijk doet en geven we meer informatie over het laten installeren van een boiler.

Wat een boiler precies doet

Wat een boiler nu precies doet is voor velen een grote vraag. De meesten weten namelijk alleen dat een boiler het water verwarmd in huis zodat je zonder zorgen je afwas kan doen en gewoon kan gaan douchen. Het wordt pas vervelend als dat niet meer gebeurt en het tijd wordt dat je naar je boiler laat kijken of een nieuwe boiler laat installeren. Een boiler is eigenlijk een groot vat waar water in zit. Er gaat koud water in dit vat, en de boiler verwarmt door gebruik van energie, stroom dus, dit water. 

Een lege boiler bestaat niet

Als je ineens koud water uit je warme kraan hebt komen wordt er ook wel gezegd dat je boiler leeg is. Dat is geen reden voor paniek, je hoeft niet gelijk een nieuwe boiler te installeren. Een boiler raakt namelijk niet leeg. Warm water stijgt in de boiler naar boven. Als je de kraan aan zet komt dit water er als eerst uit. Het warme water dat je gebruikt wordt in de boiler onmiddellijk weer aangevuld met koud water, dat onderin de boiler zit omdat het zwaarder is dan warm water. Als je boiler ‘’’leeg’’ is, is dus eigenlijk je warme water op doordat de boiler nog niet genoeg tijd heeft gehad het koude water warm te maken. Dit is geen probleem, het kost alleen wat meer tijd om dit water om te warmen.

Een boiler laten installeren

Een boiler installeren kun je altijd overlaten aan ervaren monteurs die precies weten wat ze doen. Daarnaast zijn er verschillende soorten boilers beschikbaar, die allemaal hun eigen voordelen en eigenschappen hebben. Welke boiler het meest geschikt is voor je huis, je wensen en je budget kan je dan ook het beste met hun bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *