Ga voor een neutrale look met een jute vloerkleed

Een neutrale look in je kamer? Creëer het met groene planten en een jute vloerkleed

Of je nu toe bent aan een nieuwe look voor je woonkamer of slaapkamer, of op zoek bent naar de finishing touch, met een jute vloerkleed zit je nooit verkeerd. Dit soort vloerkleden passen goed bij de woontrends die we de laatste tijd terugzien komen. Bij een Scandinavisch design bijvoorbeeld zien we veel lichte houttinten en witte muren terug komen. Andere trends van het moment zijn nog net een tikkeltje natuurlijker. Denk hierbij aan een boheemse inrichting of een interieur met meer neutrale kleuren of nude kleuren hoe zij soms ook genoemd worden. In dit artikel gaan wij dieper in op de woontrends van dit moment en waarom een jute vloerkleed ook niet in je eigen kamer mag ontbreken.

Mooi neutraal is niet basic

Wat we van veel mensen terug horen als het gaat over het gebruiken van neutrale kleuren in hun kamer, is dat zij bang zijn dat dit gaat leiden tot een erg saaie aanblik. Dit vinden wij erg jammer, gezien het gebruik van neutrale kleuren juist kan leiden tot een erg mooi totaalplaatje. Veel mensen zijn het er namelijk over eens dat een neutrale inrichting ook erg gezellig en knus kan aandoen. Over het algemeen zorgen deze kleuren namelijk voor een rustige en ontspannende uitstraling. En dat is nu net waar de meesten van ons tegenwoordig zo veel behoefte aan hebben in ons drukke leven. Een rustige plek om thuis te komen, waar je je ook écht thuis voelt en even helemaal kan relaxen. Een jute vloerkleed laat daarbij verschillende neutrale kleuren die je in je interieur hebt gebruikt tot zijn recht komen. Daarnaast kan het net dat edgy randje geven, wat voor de mensen die zich zorgen maken om de eentonigheid van een neutrale kamer erg fijn kan zijn.

Een jute vloerkleed voor een natuurlijk interieur

Naast de woontrend met neutrale kleuren, zien we een grote behoefte bestaan aan een meer natuurlijke omgeving die terugkomt in hoe mensen hun woon- en slaapkamers inrichten. Een jute vloerkleed past hier perfect bij. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben, maar wij hebben zo onze vermoedens dat ook dit komt door een verlangen om een stapje terug te nemen. Als je eenmaal thuis bent wil je even niet na te hoeven denken over je drukke leven. Waarschijnlijk zien we daarom steeds meer groene planten en boheemse aspecten terugkomen in de meeste interieurs. Een kamer met veel groene planten komt nog mooier tot zijn recht met een jute vloerkleed, die naadloos aansluit bij een natuurlijk interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *