Genieten van het weer in de tuin doe je met een schaduwdoek

Genieten van een schaduwvrije plek in je achtertuin doe je met een schaduwdoek

Ben jij een echt buitenmens en zit je graag in de achtertuin te genieten van het mooie weer? Dan is een schaduwdoek echt iets voor jou. Dit soort doeken kun je namelijk eenvoudig ophangen of installeren boven je pergola, waarna je lekker in de schaduw toch kan genieten van het zomerweer. Wat met het warme weer namelijk een groot nadeel voor velen is, is een zon die soms wel heel erg fel schijnt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld minder goed van je maaltijd genieten of gewoon van je rustige middag tijdens je vakantie buiten in de achtertuin met je familie of vrienden. Hiernaast maakt de brandende zon de plek waar je zit er natuurlijk nog veel warmer op en loop je het risico om je te verbranden. Dit is iets waar niemand op zit te wachten.

De nadelen van overkapping en zonwering

Veel mensen kiezen er in dit soort gevallen voor om een soort zonwering of overkapping te laten plaatsen. Alhoewel dit een geschikte keuze voor velen kan zijn, is dit lang niet de meest ideale optie voor iedereen. Het laten installeren van een overkapping waar je bijvoorbeeld ook nog eens comfortabel onder kan zitten kost namelijk erg veel tijd en geld. Als je zelf niet zo handig bent, wat voor velen van ons het geval is, heb je waarschijnlijk meer aan een schaduwdoek. Ook andere soorten zonwering voor buiten in de achtertuin kosten over het algemeen aardig wat geld, wat veel mensen niet zomaar hebben liggen of willen uitgeven. Naast dat dit soort varianten zonwering wel erg veel geld kosten, zijn deze alleen lang niet altijd praktisch. Dat komt doordat ze maar op een plek geïnstalleerd zijn, namelijk tegen je huis aan. Dit maakt het vaak niet de beste optie voor mensen met een grotere tuin of voor mensen met een langere tuin die ook verder in de tuin zelf van wat schaduw willen genieten, waar een schaduwdoek wel voor geschikt is.

Geniet van je tuin en het weer met een schaduwdoek

Een schaduwdoek heeft dus voor veel mensen aantrekkelijke voordelen. Dit hangt natuurlijk deels af van je eigen wensen maar ook van de indeling en afmetingen van je tuin. Als je er over na zit te denken om een pergola te nemen of er al een hebt, is een harmonica schaduwdoek uitermate geschikt voor je wensen. Deze kun je eenvoudig bovenop de pergola bevestigen. Voor de mensen die geen pergola hebben maar toch op zoek zijn naar een eenvoudige manier om wat schaduw te creëren, zijn er schaduwdoeken in de vorm van een driehoek. Als je deze eenmaal bevestigd hebt, kan ook jij genieten van een schaduwvrije zitplek in je achtertuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *