Waarom is back-up van data belangrijk voor bedrijven?

Back up voor data

Een back-up maken van gegevens is belangrijk voor bedrijven omdat het helpt beschermen tegen gegevensverlies als gevolg van verschillende redenen, zoals hardware storingen, softwarefouten, cyberaanvallen, brand of waterschade, menselijke fouten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je te maken krijgt met één van deze eerder genoemde problemen en zonder een groot deel van je bedrijfsinformatie komt te zitten. Een back-up is daarom essentieel. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig allerlei verschillende mogelijkheden en hoef je je, mits je natuurlijk wel voor één van deze oplossingen kiest, geen zorgen meer te maken over het feit dat je je data kwijt kunt raken. Maak jij nog geen back-up, dan zijn hier een aantal redenen waarom je dit heel snel zou moeten gaan doen.

Bescherming tegen gegevensverlies

Een back-up van gegevens helpt ervoor te zorgen dat een kopie van de gegevens beschikbaar is voor het geval het origineel verloren gaat of beschadigd raakt. Dit kan helpen om de impact van gegevensverlies te minimaliseren en de downtime voor het bedrijf te verminderen.

Het is in bepaalde sectoren verplicht

Veel sectoren hebben voorschriften die vereisen dat bedrijven bepaalde soorten gegevens gedurende een bepaalde periode bewaren. Back-up van gegevens kan bedrijven helpen aan deze voorschriften te voldoen en boetes te voorkomen.

Bedrijfscontinuïteit

Back-up van gegevens kan bedrijven helpen hun activiteiten voort te zetten in geval van een ramp of een andere gebeurtenis die de normale activiteiten verstoort. Hierdoor kunnen de gevolgen voor het bedrijf en zijn klanten tot een minimum worden beperkt.

Kostenbesparing

Een Back-up van je gegevens kan bedrijven helpen de hoge kosten te vermijden die gepaard gaan met gegevensherstel of het opnieuw opbouwen van verloren gegevens.

Tot slot

Het is belangrijk dat bedrijven over een solide strategie voor de back-up van gegevens beschikken en hun back-ups regelmatig testen om ervoor te zorgen dat ze in geval van nood kunnen worden hersteld. Daarnaast moeten bedrijven ook overwegen hun back-up gegevens op een andere locatie op te slaan dan de primaire locatie, om ervoor te zorgen dat de back-up beschikbaar is in geval van een calamiteit of een andere gebeurtenis die de normale activiteiten op één locatie verstoort.
Wil jij nu meer weten over het maken van een back-up van je bedrijfsgegevens? Neem dan een kijkje op de website van https://sj-solutions.nl/oplossingen/datamanagement/back-up-as-a-service/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *