Hulpmiddelen voor bedrijven op het gebied van datamanagement

Data balance

Waar vroeger alles ouderwets met papieren ging, is dit vandaag de dag natuurlijk allang niet meer zo. Digitalisering is de normaalste zaak van de wereld en gaat sneller dan ooit. Als we alleen al kijken naar de enorme toename van het aantal websites, webshops en ook allerlei verschillende andere soorten datastromen, is het managen van al deze data essentieel om ervoor te zorgen dat alle processen goed lopen en juist op elkaar kunnen worden afgestemd. Als we alleen al kijken naar een webshop, is het van belang dat alle stam data correct is gevuld, zodat er kan worden bepaald wat het gewicht is van de bestellen, de prijs, maar natuurlijk ook waar het staat en wat het oplevert. Door al deze informatie middels een systeem aan een bepaald product te hangen, is het voor een bedrijf heel eenvoudig om gericht te kunnen sturen op bepaalde zaken. Mede daarom hebben we een aantal handige hulpmiddelen op een rijtje gezet, die het managen van dat een stuk gemakkelijker maakt.

De juiste software

Alles valt en staat met de juiste software. Wil je verzekerd zijn van goede software, ook wel een ERP pakket genoemd. Dit is een software waarin alles samenkomt. Dus van de stamdata van een product, tot het regelen wat de logistiek naar de juiste klant. Door te investeren in goede software van bijvoorbeeld databalance.eu, zul je al snel merken dat bepaalde processen vele malen soepeler gaan. Dit scheelt je niet alleen werk, maar dus ook uren en concreet geld. Vooral wanneer je als bedrijf net begint, is het belangrijk dit direct goed voor elkaar te hebben. Om naderhand nog aan de slag te gaan met een ERP pakket, is vaak een stuk lastiger, dan het direct vanaf het begin juist te implementeren. 

Uniforme werkwijze

Een goed softwarepakket is één, maar ook de manier waarop data wordt ingevoerd is van belang. Zorg er daarom dus ook voor dat er een vaste werkwijze worden gecreëerd, zodat iedereen de data op dezelfde manier in het systeem klopt, waardoor er geen onnodige twijfels kunnen ontstaan. Het is natuurlijk niet handig dat de één een bepaalde naam met hoofdletters type, waar de ander dit niet doet. Bij het uitdraaien van bepaalde rapportages kan dit namelijk zorgen voor problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *