Tip om te geven als relatiegeschenk!

Het geven van een relatiegeschenk kan erg lastig zijn, omdat je vaak niet goed weet waar je relatie van houdt. De relatie kan namelijk personeel, leveranciers en klanten zijn. Je moet dan iets geven waar iedereen wat aan heeft. Een luchtje geven kan bijvoorbeeld al erg lastig zijn, omdat dit persoonlijk is. Maar bloemen laten bezorgen kan er al voor zorgen dat je relatie erg blij wordt. Daarnaast is het geven van een relatiegeschenk ook een blijk van waardering. Het geven van unieke relatiegeschenken is gemakkelijker als je dit bijvoorbeeld geeft aan je personeel, omdat je die vaak al wat beter kent. Voor een relatie waar je weinig informatie over hebt. Kan het een stuk lastiger zijn.

Het doel van relatiegeschenken

Het doel van relatiegeschenken is dus uiten van waardering naar bijvoorbeeld je personeel, leverancier of klanten. Dit wordt vaak erg gewaardeerd door de relatie. Bloemen laten bezorgen kan hier al voor zorgen. Hiermee kun je de relatie bedanken en kun je in de toekomst misschien wel makkelijk dingen regelen met de relatie. Unieke relatiegeschenken geven kunnen dit nog extra stimuleren. Dit is wel wat lastiger, omdat je hier vaak erg goed over na moet denken. Het geven van een uniek relatiegeschenk is wel mogelijk om een product te geven dat veel gebruikt kan worden. Een slowcooker geven is daar een goed voorbeeld van. Het is echt functioneel en super uniek. Het is niet alleen leuk om een uniek cadeau te geven om de verbaasde gezichten te zien of de reacties te horen. Een origineel cadeau is ook super tof om te krijgen, omdat je weet dat de betreffende persoon echt moeite heeft gedaan. Dit zal de relatie ook flink versterken.

Wanneer kan je een relatiegeschenk geven?

Over het algemeen worden relatiegeschenken het meeste geven tijdens de kerstdagen. Dit is eigenlijk een standaard ritueel om diegene te bedanken voor het jaar. Maar bloemen laten bezorgen kun je ook op een onverwachts moment doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij een grote bestelling een bloemetje sturen als bedankje. Naast het bedanken van iemand is het geven van een relatiegeschenk ook een goede manier om diegene als klant, leverancier of medewerker te behouden. Een bloemetje sturen is het gene wat het meest wordt gedaan om iemand te bedanken. Maar als je iemand een extra goed gevoel wilt geven, dan is het beter om unieke relatiegeschenken te geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *