Shoppable video inzetten voor jouw bedrijf?

shoppable video

Zou jij zelf een online video willen maken? Deze motivatie kan komen uit het feit dat jij misschien een verkoopkanaal wil maken en door middel van een video wilt zorgen dat jouw bedrijf of jouw producten gepromoot worden. Verder kan het tevens zo zijn dat jij gebruik wilt maken van sociale media en het maken van een video dan een aantrekkelijke manier is om ervoor te zorgen dat mensen jouw producten zien. Als dit het geval is voor jou en het maken van een video jou aandacht trekt dan kan je kiezen voor een shoppable video.

Shoppable video
Allereerst is het belangrijk om te weten wat een shoppable video inhoudt voordat je kan gaan nadenken over een marketingstrategie. Het is een soort interactieve video waarbij jij gebruik maakt van links om producten aan te prijzen. Een filmpje wordt getoond op een vermakelijke wijze waarna het mogelijk is om op producten te klikken. Vanzelfsprekend geldt dat in het filmpje dat je publiceert de producten naar voren komen waarvan je graag zou willen dat mensen ze kopen. Dit is manier om producten mee te verkopen die vaak goed werkt gezien het gemak. Met een klik is het immers mogelijk om producten in jouw winkelwagen te leggen. 

Strategie
De strategie die jij hanteert bij het maken van een video hangt af van een aantal factoren. Wil jij namelijk één specifiek producten promoten of zou je graag meerdere producten willen promoten? Als dit eerste het geval is dan is het zaak om ervoor te zorgen dat het filmpje op creatieve wijze tot stand komt zodat mensen niet snel wegklikken bij teveel herhaling. Als dit laatste het geval is dan is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de verschillende producten op een overzichtelijke wijze getoond worden. 

Links
Voor de shoppable video wordt gebruik gemaakt van interactieve elementen waar jij op kan klikken om producten te kopen. Vaak gaat dit veel verder dan een knop waar je op kan klikken om iets te bestellen. Zorg dat de links die in beeld komen aansluiten op de doelgroep aan wie jij de producten probeert te verkopen. Dit is een belangrijke keuze die jij moet maken bij het bepalen van een goede marketingstrategie. Vervolgens moet je een platform kiezen waarop jij de video gaat plaatsen. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Youtube of andere kanalen. Bij het maken van dit soort keuzes kan je altijd om hulp vragen. 

Meer weten? Kijk op Hihaho.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *