Tips voor een sfeervolle tuin

De winter is weer aangebroken en dat betekent dat je minder tijd in je tuin doorbrengt. Toch kan de winter wel een geschikte periode zijn om je tuin aan te pakken en klaar te maken voor de zomer, door de tuin van een nieuwe look te voorzien. Het kan fijn zijn om je tuin zomerklaar te maken door nieuwe decoraties aan te schaffen en er wat nieuwe meubels in te plaatsen? Vaak kunnen kleine veranderingen in je tuin al voor grote gevolgen zorgen. In deze blog vind je dan ook enkele tips voor een sfeervolle tuin.

Kleur

Kleuren zijn om te beginnen een groot en ook belangrijk onderdeel van je tuin. Met kleur kun je er ook voor zorgen dat je je tuin langer en groter kunt laten lijken, maar ook smaller en korter. Daarnaast kun je door kleur bepaalde delen van je tuin extra aandacht geven. Warme kleuren zoals oranje, rood en geel zorgen bijvoorbeeld voor een warme sfeer. Maar wil je liever een kalmere uitstraling? Kies dan voor koele tinten zoals groen, blauw of paars. Dit geldt voor alle onderdelen in je tuin, zoals planten, maar ook voor je tuinmeubilair en -materialen. 

Duurzaam

De laatste jaren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in ons leven. We zijn ons meer en meer bewust van het milieu. Veel mensen kiezen de laatste jaren dan ook steeds vaker voor tuinmeubels die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of voor meubels die langere tijd meegaan. Ook voor onder andere schuttingen of tuinschermen kun je kiezen voor duurzaam, met bijvoorbeeld de houtsoort (Western) Red Cedar. Deze houtsoort is afkomstig van de reuzenlevensboom die langs de pacifische (Canadese) kust groeit en heeft een levensduur die kan oplopen tot 25 jaar. Daarom is het niet nodig om het hout te behandelen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het duurzame Red Cedar hout niet altijd rood van kleur. De kleur van het hout loopt uiteen van lichtgeel tot chocoladebruin. De donkere kleur is afkomstig van het verharde kernhout van de Western Red Cedar.

Border 

Verder staat een border ook erg gezellig in je tuin. Bij een border maak je gebruik van allerlei soorten bloemen en planten, waarbij je werkt met hoogte- en kleurverschil. Zo creëer je dynamiek en een speels effect in je tuin. Borderplanten kunnen in een lange en rechthoekige strook tegen een muur of schutting staan, maar je kunt ook kiezen voor juist een rond vak of één met golvende lijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *