Tips voor een gezond bedrijf!

Het is erg belangrijk om op je werk goed met je collega’s overweg te kunnen en dat er een fijne sfeer hangt. Dit zorgt er namelijk voor dat jezelf en je collega’s gemotiveerd blijven om het werk te blijven doen en er plezier blijft in het werk. Ook gaat de productiviteit er vaak door omhoog. Hierdoor kunnen werkdoelen sneller worden behaald. In deze blog lees je dan ook enkele tips voor een gezond bedrijf en hoe je de werksfeer goed kunt houden.

Communicatie

Allereerst is communicatie erg belangrijk. Wees altijd eerlijk en open en geef het dus aan wanneer je het ergens niet mee eens bent of een andere mening hebt dan anderen. Op die manier kunnen irritaties snel uit de weg worden genomen en kun je weer verder met elkaar. Dat werkt beter dan dingen achterhouden. Dat kan namelijk voor een vervelende sfeer zorgen en kan ook het vertrouwen onderling beschamen. Open kaart spelen is altijd een goede keuze en blijf daarbij netjes en rustig. Op die manier wordt er naar je geluisterd en kun je op een fijne manier in discussie gaan.

Groen

Wist je dat het gezond is om planten om je heen te hebben? Uit divers onderzoek is gebleken dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in een ruimte. De planten maken namelijk de lucht zuiver en daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. En nog een ander voordeel van planten: door planten om je heen te hebben, zul je minder stress gaan ervaren. Het is namelijk gebleken dat je rustig wordt van een groene kleur om je heen. Dus wanneer je op een kantoor werkt kan het een tip zijn om ook daar planten neer te zetten. 

Doelen

Verder komt het de werksfeer in een bedrijf ook ten goede wanneer er voor iedereen duidelijke doelen worden opgesteld. Het is voor iedereen relevant om te weten waar er naartoe wordt gewerkt. Op die manier voorkom je namelijk dat het werk saai wordt of misschien wat uitzichtloos. Het is daarbij wel van belang dat de doelen die opgesteld worden wel realistisch zijn. Als je doelen opstelt die niet haalbaar zijn, kan dit juist weer demotiverend werken. Zorg ervoor dat ook de benodigdheden die aanwezig moeten zijn om een bepaald doel te halen, er ook daadwerkelijk zijn. In een garage of werkplaats is een werkbank bijvoorbeeld essentieel om bepaalde klussen te kunnen doen. Ook is er in een werkbank vaak ruimte om gereedschap in op te kunnen bergen. Op die manier heb je alles eenvoudig bij de hand en kun je snel aan de slag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *