Waarom steeds meer ondernemers transport uit handen geven

Wanneer je als producent of handelsorganisatie je eigen transport en logistiek verzorgt kan dit vele voordelen bieden. Je hebt zelf controle over de logistieke uitvoer en je hebt je eigen materiaal. Ook vormt logistiek een directe verbinding tussen de retailer en haar klanten, door transport en logistiek zelf te organiseren krijg je belangrijke inzichten in de klantprocessen en klantwensen. Echter wordt het steeds populairder om de logistiek uit handen te geven, dit heeft diverse redenen. Het kan namelijk economisch erg interessant zijn voor jouw onderneming. In dit artikel leggen wij uit wat de voordelen zijn van het uitbesteden van transport en logistiek, en hoe je dit het beste kan doen.

Voordelen uitbesteden

Een van de grootste voordelen van het uitbesteden van logistiek is de kostenbesparing. Een logistiek dienstverlener kan activiteiten van diverse opdrachtgevers combineren, dus kunnen deze efficiënter worden uitgevoerd. Hiermee kunnen de kosten van de retailer worden verlaagd.

Ook heb je bij uitbesteding weinig tot geen vaste kosten, bij uitbesteding zijn er voornamelijk variabele kosten. Variabele kosten zijn inzichtelijker en beter beïnvloedbaar dus kan er ook makkelijker en beter op gestuurd worden. Het uitbesteden van logistiek heeft dus ook voordelen voor de boekhouding, je hoeft geen vervoersmiddelen op de balans te houden. Hierdoor komt er geld vrij om in andere zaken te investeren, uitbesteden leidt tot een betere liquiditeit en solvabiliteit.

Hoe vind ik een goede transporteur

Als je je transport gaat uitbesteden, wil je dit natuurlijk doen bij een geschikte organisatie.

Let bij het vinden van een goede transporteur op de volgende punten:

  • Leverbetrouwbaarheid: Ga na hoe groot de leverbetrouwbaarheid is van een transporteur, dit is vaak te herleiden uit de garanties die de transporteur geeft.
  • Prijs-kwaliteitverhouding: Zorg voor een goede prijs-kwaliteit verhouding, een goedkope transporteur is niet per se de beste!
  • ISO-normering: Controleer of de transporteur voldoet aan de ISO-normeringen die belangrijk zijn voor het vervoer van jouw goederen. ISO-normeringen zijn certificaten voor internationale standaarden, opgesteld door de “International Organization for Standarisation”. Met ISO-normeringen bewijst een bedrijf of hij aan de internationale standaarden in haar werkgebied voldoet.

De oplossing rondom transport

Wanneer je niet bezit over eigen heftruck en het transport wil uitbesteden, dan kan je kiezen voor kooiaap transport. Door te kiezen voor kooiaap transport wordt het laden en lossen door de externe partij gedaan, zo kunnen jouw medewerkers onverhinderd doorgaan met hun werkzaamheden. Bovendien wordt het laden en lossen nauwkeurig gedaan, door de meeneemheftruck kan je vracht worden neergezet waar je maar wilt.

Kijk voor meer artikelen met betrekking tot transport op onze blogpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *