Hoe duurzaam is jouw bedrijf?

Het is vandaag de dag belangrijk om bij te dragen aan een duurzame wereld. Dit geldt voor zowel de overheid als voor bedrijven en particulieren zelf. Een goed milieu begint bij jezelf, is een bekende uitspraak. Door goed na te gaan wat jij als bedrijf of persoon kunt bijdragen, maak je samen het verschil. In deze blog gaan we een aantal zaken bij langs waar je aan kunt denken als het gaat om jouw duurzame bijdrage.

Isolatie

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om bij te dragen aan een goede isolatie. Hierdoor kun je warmte beter binnen houden wat weer scheelt in stookkosten. Het begint hierbij vaak met simpele dingen als het niet overmatig laten tochten door het sluiten van ramen en deuren. Vergeet daarna niet dat een beetje ventilatie dan wel weer goed is in verband met de luchtvochtigheid. Verder is het goed om te kijken naar ramen en deuren. Sluiten deze goed? Wanneer dit niet zo is kun je kiezen voor tocht of plakstrips. Vervolgens is het goed om te kijken naar de dikte van het glas. Wanneer je goed gezet dubbel of zelfs driedubbel glas hebt, zorgt dit voor extra isolatie.

Afval

We weten het natuurlijk allemaal wel, maar het daadwerkelijk belang van het scheiden van afval wordt nog wel eens onderschat. Eenvoudige dingen als groen en papier kun je natuurlijk makkelijk scheiden, maar denk ook eens verder. Zo zijn zaken als hout, batterijen en frituur ook belangrijk om apart te deponeren. Wanneer we alles goed scheiden zorgt dit voor de mogelijkheid van meer hergebruik. Dit is zeker in tijden van schaarste zeer belangrijk.

Winning

Er zijn hedendaags natuurlijk meerdere manieren om zelf bij te dragen als het gaat om een duurzame winning van energie. Je kunt daarbij denken aan de welbekende zonnepanelen, maar ook aan een warmtepomp of een warmte terugwin systeem. Hierdoor maak je veelal gebruik van bestaande warmtebronnen welke worden gerecirculeerd. Daarnaast is het soms slim om verder te denken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het opvangen van regenwater welke je gebruikt voor dingen waar je niet perse kraanwater voor nodig hebt, zoals het watergeven van de planten.

Controle

Tenslotte is het belangrijk om producten met betrekking tot energie regelmatig te onderhouden en controleren. Er zijn genoeg lokale bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Wanneer je bijvoorbeeld in het noorden woont, zoek dan bijvoorbeeld op cv ketel Friesland, wanneer het tijd wordt om je cv ketel te laten checken. Wanneer je zorgt voor goed werkende producten, zal dit helpen met het besparen van energie en uiteindelijk zal het het de kosten ook reduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *