Maak je perfecte diner af met wijnglazen

Een perfect diner is niet compleet zonder mooie wijnglazen

Want zeg nou zelf, een diner is niet af met een goed stel wijnglazen en een passende wijn bij het gerecht. Misschien is het de eerste keer dat je een diner organiseert. Of misschien heb je veel vaker etentjes georganiseerd maar kan je toch nog wat tips gebruiken. Hoe dan ook, in dit artikel gaan wij in op wat tips zodat jij je geen zorgen hoeft te maken tijdens de voorbereiding van je perfecte diner. Naast het kiezen van een geschikt gerecht die iedereen lekker zal vinden komt er nog veel meer kijken bij een geslaagd diner. Het selecteren van een goede wijn en dit combineren met goede wijnglazen is hierbij erg belangrijk. Weet jij waar de verschillende soorten wijnglazen eigenlijk voor worden gebruikt? Ook hier gaan wij in dit artikel dieper op in.

Het selecteren van een geschikt menu

Je kunt beter eerder dan later beginnen met het plannen van je etentje. Dit voorkomt erg veel kopzorgen als het aankomt op planning en tijd. Een deel van een goede voorbereiding is het selecteren van een geschikt menu. Houdt daarbij ook altijd rekening met of mensen bepaalde allergie├źn hebben of niet. Een deel van het selecteren van een geschikt menu is ook weten hoeveel eten je ongeveer nodig hebt. Dit houdt in dat je van tevoren dus ook moet weten hoeveel personen er bij je aan tafel komen aanschuiven. Gerechten die wat ingewikkelder zijn om te maken bijvoorbeeld worden een stuk ingewikkelder als er meer mensen aanschuiven. Hier moet je dan ook rekening mee houden tijdens je voorbereiding en de hoeveelheid tijd die je uiteindelijk kwijt bent in de keuken. 

De juiste wijn en wijnglazen

Als je het menu hebt samengesteld is het tijd om de juiste wijn uit te kiezen. Veel mensen gaan hier de mist in omdat zij bijvoorbeeld niet op de hoogte zijn tussen de smaken van verschillende wijnen, behalve dan dat er een verschil is tussen rode wijn en witte wijn. Alhoewel je voor de zekerheid natuurlijk altijd een expert bij een slijterij om hulp kan vragen, kun je je hier natuurlijk ook over inlezen op het internet. Hiernaast is het erg belangrijk om goede wijnglazen te gebruiken tijdens je diner. Waar veel mensen de fout in gaan, is dat zij verkeerde wijnglazen gebruiken of oude wijnglazen die wat wit aandoen door bijvoorbeeld kalkaanslag uit de vaatwasser. Zo zit er een verschil tussen rode en witte wijnglazen. Hiernaast valt er ook een verschil te maken tussen wijnglazen voor Bourgogne wijnen die over het algemeen wat groter zijn. Dit verschil wordt gemaakt zodat de smaken van de wijnen beter tot zijn recht komen. Nu kan jij met een gerust hart je diner voorbereiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *