Waar staat VA voor?

Misschien heb je weleens van de term “VA” gehoord. Deze afkorting staat voor “virtual assistant, maar wat is dit nou precies? Een virtual assistant is een ondernemer die in overleg bepaalde taken overneemt van de opdrachtgever. Hierbij kun je denken aan de planning, het bijhouden van de  e-mail of content creëren op de social mediakanalen. Het is lekker uitdagend, want geen werkdag is hetzelfde!

Wanneer is virtual assistant zijn iets voor mij?
Was het altijd al jouw droom geweest om te werken vanaf waar je wilt en wanneer je maar wilt. En vindt je het fijn om je eigen baas te zijn? Dan is deze baan zeker weggelegd voor jou! Je kunt namelijk zelf je uren indelen en bepalen met welke opdrachtgevers je gaat samenwerken! Hierdoor kun jij met plezier aan de slag gaan! En wie wilt dat nou niet?  

Moet ik een opleiding volgen om VA te worden? 

Het is zeker handig om eerst een virtual assistant opleiding te volgen, want zonder kennis kom je niet heel ver. In een VA-opleiding leer je namelijk echt hoe je bepaalde werkzaamheden verricht, zoals het creëren en uitvoeren van een content strategie. Daarnaast komt het binnenhalen van aantrekkelijke opdrachtgevers ook aan bod. Na het volgen van een VA-opleiding kun jij op een strategische wijze samenwerkingen krijgen!  

Wat is het inkomen van een virtual assistant? 

Als virtual assistant moet jij je er bewust van zijn dat je tot tegenstelling van een 9-tot-5 baan niet te maken hebt met een vast inkomen. De hoeveelheid uren die je maakt en je eigen tarieven spelen hier een sterke rol in. Toch is het fijn om een indicatie te krijgen van het gemiddeld inkomen, deze is €2100 euro. 
Ik hoop dat je door deze blog weet wat je allemaal kunt verwachten als virtual assistant! Meer interessante blogs lezen? Kijk dan verder op de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *