Ontdek hoe stapelblokken in antraciet je tuin er aantrekkelijker uit laten zien

Een aantrekkelijke tuin is de beste manier om je huis meer uitnodigend te maken. Als je op zoek bent naar manieren om je buitenruimte op te fleuren, zijn stapelblokken in de kleur antraciet misschien het antwoord! Stapelblokken zijn er in een verscheidenheid van kleuren en texturen, maar een van onze favorieten is antraciet. Antraciet is namelijk een aardse kleur die bij elk type landschapsontwerp past. Het is ook duurzaam en onderhoudsarm, wat betekent dat het jaren meegaat als er goed voor wordt gezorgd. In deze blogpost bespreken we hoe het gebruik van stapelblokken in antraciet kan helpen om je tuin een mooie en eigentijdse uitstraling te geven!

Antraciet komt steeds vaker terug

Zoals we al eerder zeiden, is antraciet onze favoriete kleur als het op stapelblokken aankomt. Deze kleur komt niet alleen steeds vaker in de tuin terug. Ook onze wooninrichting moet er namelijk aan geloven. Antraciet is een zeer populaire kleur in Nederlandse huishoudens en dat vinden wij niet vreemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laminaat in antraciet of zelfs een antraciete hoekbank die steeds vaker in woonkamers terug te vinden zijn. De voornaamste reden dat deze kleur zo populair is, is omdat dit tegenwoordig als een strakke en moderne kleur wordt opgevat. Hierdoor is deze kleur erg populair geworden bij mensen die hun interieur graag willen opfrissen met een eigentijdse uitstraling.

De veelzijdigheid van antraciete stapelblokken

Stapelblokken in antraciet kunnen op verschillende manieren worden ingezet om je tuin er aantrekkelijker uit te laten zien. Voordat we hier dieper op ingaan, is het misschien goed om te weten dat stapelblokken ook bekend zijn onder andere namen. Veel mensen kennen antraciete stapelblokken namelijk onder andere namen, zoals muurelementen of muurstenen. Alhoewel stapelblokken ook gebruikt kunnen worden voor lagere muurtjes in de tuin, is de naam enigszins misleidend. Meestal worden er van stapelblokken namelijk geen muurtjes gemaakt, maar juist andere lagere bouwwerken zoals bijvoorbeeld verhoogde bloembakken. Naast dat dit er leuk uit ziet, is hier esthetisch gezien ook nog eens over nagedacht. De antraciete stapelblokken worden over het algemeen dus ingezet om een hoogteverschil te creëren. Dit creëert een speels effect omdat er zo sprake is van hoogteverschillen. Dit zorgt ook nog eens voor het idee dat er meer diepte is.

Hoe antraciete stapelblokken in je tuin terug komen

Stapelblokken antraciet kun je dus op verschillende manieren gebruiken in je tuin. De optie om verhoogde plantenbakken of verhoogde bloembedden te maken hebben we eerder al besproken. Alhoewel dit al veel moois met je tuin doet, zijn er hiernaast nog een tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan stapelblokken in antraciet te gebruiken voor het maken van een terras. Op deze manier kan je zowel in de zomer als in de winter van je tuin genieten met een vuurkorf of een BBQ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *