In deze volgorde kun je het best een ruimte inrichten

Ga je verhuizen of ga je op een nieuwe kantoorlocatie werken? Dan is de inrichting van de ruimte een taak die je te wachten staat. Veel mensen kunnen uren nadenken over de perfecte indeling met bijbehorende accessoires. Voor anderen is de inrichting van een ruimte juist een hele opgave. Wat in ieder geval belangrijk is bij de inrichting van een huis, is om de basis op orde te hebben. Benieuwd hiernaar en naar andere tips? Je leest het in deze blog.

De basis

De basis van een ruimte zijn onder andere de wanden, het plafond en de vloer. Zorg ervoor dat je als eerst hierover nadenkt. Het is namelijk bijna niet te doen om een nieuwe vloer te leggen, wanneer je alle meubels al hebt geplaatst. First things first, dus. Het is het meest handig om de vloer te plaatsen voordat er verhuisd gaat worden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de wanden. Denk goed na over de kleur van de wanden en zorg ervoor dat dit een van de eerste dingen is die je aanpakt in een ruimte. Ook voor wanden geldt namelijk dat je dit niet snel zult aanpassen als de ruimte al grotendeels is ingericht.

De meubels

Als de vloer, het plafond en de muren naar wens zijn, kun je beginnen met de meubels. Het is aan te raden om eerst de grote meubels te plaatsen en op de juiste manier neer te zetten. Daarna is het handig om per kamer te werk te gaan. Welke kleinere meubels staan het mooist op welke plek? Het voordeel van kleinere meubels is dat deze vaak niet zo zwaar zijn en dus makkelijker zijn om te verplaatsen. Met grote meubels doe je dit niet zo gauw.

Accessoires

Hierna is het tijd om accessoires in de ruimte te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan kussens voor op een bank of voor op de stoelen, vloerkleed of schilderijen. Bij de verhuizing of verplaatsing van accessoires of andere spullen, kan een doos op maat handig zijn. Hierdoor loop je namelijk minder snel kans op beschadigingen.

Planten

Ook planten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de meeste interieurs. Wist je dat planten ook erg gezond zijn om om je heen te hebben? Het staat het rustigst wanneer je de planten over de hele ruimte verdeelt. Dit zorgt namelijk voor balans in een ruimte. Bang dat het verzorgen van planten niet aan jou is besteed? Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kunstplanten die bijna niet van echt zijn te onderscheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *