Absorbeer vloeistoffen snel met absorptiedoeken

We kennen het allemaal. Je geeft een feestje en iemand morst zijn drankje. Hoe ruim je het op? Je wil geen vlekken achterlaten, dus absorberende handdoeken zijn je oplossing! Absorptiedoeken kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt: van het lekvrij maken van een rommelig tafelkleed tot het opvegen van vloeistof die op de vloer of het aanrecht is gemorst. Ze zijn perfect voor feestjes, bruiloften, picknicks – zelfs voor het opruimen na huisdieren!

Hoe kies je de juiste absorberende handdoeken

Kies een handdoek die geschikt is voor het oppervlak dat je schoonmaakt. Kies bijvoorbeeld een badstof handdoek voor vlekken op meubels, en een papieren handdoek voor vlekken op ramen, spiegels of andere glazen oppervlakken. Als je een handdoek kiest voor gebruik in de keuken, let dan op het gebruiksgemak en de absorptie-eigenschappen. Handdoeken gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen kunnen meer vloeistoffen absorberen dan polyester handdoeken. Vergeet niet een extra handdoek bij de hand te hebben voor het geval je eerste handdoek bevuild is met vloeistof.

Hoe op te ruimen na een huisdier

Huisdieren die morsen en ongelukjes in huis kunnen lastig zijn om op te ruimen. In dit geval kan je het beste een meer absorberende handdoek gebruiken – bijvoorbeeld een badstof doek of een oud beddenlaken. Wanneer je vloeistof van dieren opruimt, zijn er twee belangrijke gebieden waarop je je moet concentreren: de gemorste vloeistof zelf en de vloer. Verwijder vloeistof van de vloer met een papieren handdoekje of een vochtige dweil. Als er nog vloeistof over is, leg dan een stuk absorberend materiaal bovenop de vlek en gebruik er meer stukken onder. Blijf meer stukken toevoegen tot de vloeistof volledig is geabsorbeerd.

Olie absorberende doeken

Olie absorberende doeken zijn gemaakt om gemorste olie op te zuigen. Ze werken het best als ze onmiddellijk na het morsen worden gebruikt. Leg de doek over de gemorste olie en druk hem stevig aan. De doek zal wit worden naarmate hij de olie absorbeert. Als het doekje vol is, gooi je het weg en vervang je het door een nieuw exemplaar. Dit zijn slechts enkele van de vele toepassingen van absorberende handdoeken. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste handdoek, vraag dan een expert bij je thuis of kijk online naar de mogelijkheden op het gebied van absorptiedoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *